Termopane

Dacă consumul rațional de căldură, liniștea și calitatea contează, alege cea mai bună opțiune în cadrul companiei VEFASISTEM. Totul pentru a beneficia de un climat ideal în locuință.

Geam termopan cu o singură cameră

Se compune din două sticle separate de o distanță, poate fi din plastic sau din aluminiu. Aceste tipuri de geamuri sunt potrivite pentru un birou sau o clădire administrativă, pentru apartamente cu ferestre sau uși orientate spre un balcon deja vitrat.

Geam termopan cu cameră dublă

Se compune din trei sticle separate de două distanțe într-un sistem sigilat. Formulele termopanelor izolatoare pot fi foarte diferite. O proprietate importantă a acestora este: distanța dintre sticle trebuie să fie diferită. O fereastră cu termopan dublu permite pătrunderea mai puțină a luminii solare, dar nu va fi vizibilă cu ochiul liber.

DISTANȚA "CALDĂ"

Avantajele stațiilor termice sau de ce această distanță se numește „caldă”?

 • Reduce riscul efectului de ceață a ferestrelor la margini;
 • Distanța din plastic reduce pierderea de căldură a ferestrei cu geam dublu în zona marginală.
  În mare măsură, previne apariția condensului și a gheții, a cărei apariție provoacă mucegai extrem de nedorit în casă și periculos pentru sănătate;
 • Ajută la menținerea etanșeității ferestrelor cu geam termopan pentru o perioadă lungă de timp;
 • Izolarea fonică este cu 18% mai mare, în comparație cu analogii cu o distanță de aluminiu;
 • Ferestrele cu geam termopan, echipate cu o distanță din plastic au o rezistență crescută și sunt capabile să reziste la șocuri mai puternice de uz casnic decât geamurile cu geam termopan, cu o distanță de aluminiu.

Cel mai „vulnerabil” loc din fereastră, în ceea ce privește pierderea de căldură, este zona de margine dintre fereastră și termopan. Adesea, producătorii instalează rame cu distanță din aluminiu în ferestre cu geam termopan. Acestea reduc temperatura geamului din interiorul ferestrei. Pe baza standardelor general acceptate, rezistența la transferul de căldură în structurile ferestrelor este determinată cu un factor de corecție care ia în considerare pierderea de căldură în zona în care sticla se învecinează cu cadrul de la distanță (zona de margine).

LOW-E

Sticla de economisire a energiei și-a primit numele datorită unei acoperiri speciale cu emisii reduse (sau cu economie de energie) care se aplică pe suprafața sticlei transparente obișnuite pentru a-și spori proprietățile de economisire a energiei. Acest strat transmite radiații infraroșii (raze solare directe de încălzire) în cameră, în timp ce simultan „oglindește” undele lungi de căldură, cum ar fi căldura de la radiatoarele încălzite. Cu alte cuvinte, această sticlă de economisire a energiei lasă căldura solară în cameră și nu permite acesteea din obiectele încălzite, să se returneze.

STICLA TRIPLEX

Cu ajutorul sticlei de siguranță se pot efectua următoarele lucrări:

 • Pereți exteriori și interiori pentru clădiri;
 • Ferestre speciale;
 • Uși din sticlă;
 • Obiecte cu risc ridicat de deteriorare mecanică sau termică.
 • De asemenea, din triplex:
 • Produse din sticlă
 • Structuri din sticlă;
 • Structuri de închidere;
 • Scări din sticlă pentru clădiri administrative, complexuri comerciale;
 • Vitrine și fațade ale clădirilor.

Sticla laminată este formată din două sau mai multe straturi lipite împreună cu o peliculă sau o compoziție specială la presiune și temperatură ridicată. Această formulă determină proprietățile protectoare ale sticlei, devine rezistentă la șocuri, iar dacă se rupe, fragmentele nu zboară, ci rămân pe peliculă. Domeniul de aplicare al acestora este foarte larg, de la intrările în clădire până la elementele interioare.

GUARDIAN GLASS

Cu alte cuvinte, se numește „sticlă inteligentă”. Datorită tehnologiilor inovatoare în producție și utilizării soluțiilor non-standard, oferă o protecție fiabilă împotriva soarelui, transmit bine lumina și păstrează perfect căldura în interior.